Alapítványi hírek

Életre keltik a múltat

Sikeres a Smidt Múzeumért Alapítvány „Életre kel(l) a múlt!” c. projektje, mely az idei évben az Új Európa Alapítvány KÖSZ! Programjának támogatásával valósul meg.

A program célja a kulturális hozzáférhetőség javítása fogyatékkal élő embertársaink számára középiskolás diákok bevonásával.

DSCF5357

Az alapítvány kulturális célú feladatainak ellátásában 2014 óta kap kiemelt szerepet az esélyegyenlőség.

DSCF5373

Az elmúlt hetekben több programelem is megvalósult: először a Smidt Múzeum kiállításaival ismerkedtek meg a diákok, majd érzékenyítő előadások keretében a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Vas Megyei Szervezete, valamint a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének munkatársai és önkéntesei mutatták be a résztvevőknek a sérült emberek hétköznapjait, múzeumlátogatási szokásait.

DSCF5393

Az előadásokon hallottak alapján kezdődhetett meg a műhelymunka, melynek első részében a diákok és a projekt vezetői közösen megbeszélték az akadálymentesítés és élményszerű tárlatvezetés lehetőségeit.

DSCF5634

A program folytatásában a múzeumi csoportos vezetések és az ahhoz kapcsolódó foglalkozások előkészítésében és lebonyolításában segédkeznek a közösségi szolgálatot teljesítő kanizsais és művészetis diákok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük