Alapítványi hírek

Utazz velünk a múltba!

A Vasi Múzeumbarát Egylet, a Szombathelyi Szépítő Egyesület, a Smidt Múzeumért Alapítvány és a Berzsenyi Dániel Könyvtár a villamosvasúti közlekedés szombathelyi elindulásának 120. évfordulója alkalmából „egy kis meglepetéssel” készül, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Erich Kästner szerint: „Ember csak az, aki felnőtt korában is gyerek marad!” Erre a kijelentésre apellálva arra kérünk minden játékos kedvű fiatalt és örök fiatalként élő felnőttet, hogy csatlakozzon hozzánk. Nem kell mást tenni, mint a helyszínen megjelenni és beöltözni, vagy legalább egy olyan ruhadarabot viselni, amely a villamos üzemelésének (1897–1974) időszakából való, vagy azt szimbolizálja. Természetesen tudjuk, hogy cilindert és frakkot manapság nehéz találni a szekrények mélyén, viszont a régi bőrkabát, ballonkabát, trapéznadrág is megteszi. Vagy lehet ez egy miniszoknya, ami a ’60-as évek kedvelt ruhadarabja volt. De – ha emlékeztek – szintén erre a korszakra volt jellemző a virágminta és minden más össze nem illő minta egyidejű hordása, valamint ekkor indult hódító útjára a garbó. Szóval számtalan lehetőség adott ahhoz, hogy részt vegyetek velünk egy kis időutazáson.

Természetesen a beöltözés nem kötelező, Minden Érdeklődőt várunk!

Hogy mi lesz a meglepetés, azt nem árulhatjuk el, de annyit sejtelmesen megsúghatunk, hogy talán újra lehet majd hallani a villamos csilingelését.
Akár nosztalgiából, akár azért, mert felkeltettük a kíváncsiságotokat, sétálgassatok szeptember 22-én délután 16:15 óra körül a Fő tér nyugati oldalán, az egykori villamoskitérő irányába!

Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke
Szalainé Bodor Edit és Spiegler Tibor, a helytörténeti klub szervezői
Tóth Kálmán, a Vasi Múzeumbarát Egylet titkára
Tóth Tamás, a Smidt Múzeumért Alapítvány titkára

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük